Νέος CEO της Cablenet Communication Systems PLC!

Μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της Cablenet, ο κ. Νικόλας Σιακόλας παραδίδει τη θέση του CEO στον κ. Γιάννο Μιχαηλίδη. Ο κ. Σιακόλας, ένας έμπειρος επιχειρηματίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή της Cablenet από μια μικρή εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης, το 2006, σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο ολοκληρωμένο πάροχο, που προσφέρει σήμερα τις ταχύτερες ευρυζωνικές συνδέσεις και πακέτα τηλεπικοινωνιών εξαιρετικής αξίας.

«Είμαι πολύ περήφανος για το τι έχει επιτύχει η Cablenet όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία, καθώς η Cablenet εξελίχθηκε από μία μικρή σε μια ώριμη εταιρεία, ενώ την ίδια στιγμή εφαρμόσαμε τεχνολογίες αιχμής για να καθιερωθούμε ως ο πάροχος Διαδικτύου πρώτης επιλογής. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική για μένα η ενεργή συμμετοχή μου στο θετικό αντίκτυπο της Cablenet στην Κυπριακή κοινωνία. Τώρα όμως είναι η ώρα για μένα να επενδύσω περισσότερο από το χρόνο μου στις άλλες οικογενειακές επιχειρήσεις του ομίλου CNS», είπε ο κ. Σιακόλας.

Ο Γιάννος Μιχαηλίδης, ένας βετεράνος διευθυντής με επιτυχή διεθνή εμπειρία άνω των 27 ετών στη διοίκηση εταιρειών τηλεπικοινωνιών, έχει οριστεί να αναλάβει το ρόλο του CEO στην Cablenet από τις 15 Ιουνίου. Φέρνει μαζί του ένα ιστορικό υψηλής απόδοσης και σταθερής αύξησης στην αξία των μετόχων. Η σχέση του κ. Μιχαηλίδη με την Cablenet είναι μακρά και καλά εδραιωμένη. Η θέση του ως CEO της GO p.l.c. στη Μάλτα, μεταξύ του 2012 και του 2017, ήταν καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη της επένδυσης της GO στην Cablenet – η GO σήμερα είναι πλειοψηφικός μέτοχος στην Cablenet Communication Systems PLC με μερίδιο 60%. Αυτή η εμπειρία, σε συνδυασμό με τον συμβουλευτικό του ρόλο στην Cablenet τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και η άριστη σχέση και συνεργασία με τις εκτελεστικές ομάδες, τόσο της Cablenet, όσο και της GO, τον καθιστούν έναν φυσικό διάδοχο στην Cablenet.

«Είναι τιμή για μένα που μου δίδεται η ευκαιρία να οδηγήσω την Cablenet στις επόμενες φάσεις ανάπτυξης της και να συνεχίσω να προσφέρω περισσότερη αξία στους πελάτες και στους μετόχους μας. Αυτή είναι σίγουρα μία συναρπαστική περίοδος για την Cablenet και είμαι τυχερός που θα οδηγήσω μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων σε αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Το δίκτυο της Cablenet καλύπτει σήμερα περίπου το 55% των νοικοκυριών της Κύπρου και προσφέρει πολύ γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις, πολλαπλά κανάλια υψηλής ευκρίνειας και σταθερή τηλεφωνία, από μία μόνο σύνδεση. Η κάλυψη επεκτείνεται ως μέρος ενός πολυετούς προγράμματος, το οποίο επίσης περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στα συστήματα και τις διαδικασίες της Εταιρείας, έτσι ώστε να διατηρήσει την πρωτοπορία στην παροχή συγκλινουσών υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας στην αγορά. Κατά τη διάρκεια του 2019 η Cablenet συνέχισε να αυξάνει τη βάση πελατών της κατά 9,1%, με αποτέλεσμα η συνολική πελατειακή της βάση σήμερα να είναι πέραν των 73.000 συνδρομητών. Πρόσφατα, η Cablenet επένδυσε σε δικό της φάσμα κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντάς της έτσι να ξεκινήσει τη λειτουργία του δικού της δικτύου υπηρεσιών κινητής. Η Εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτή τη μετάβαση για να βελτιώσει σημαντικά τη θέση της στην αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα να ενδυναμώσει τη θέση της ως κυρίαρχου ευρυζωνικού παρόχου.

Ο κ. Σιακόλας θα αναλάβει τον ρόλο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Cablenet και θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την Εταιρεία στον στρατηγικό προσανατολισμό της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον κ. Σιακόλα για τη δέσμευση, αφοσίωση και όραμά του όλα αυτά τα χρόνια που οδήγησαν την Cablenet στη θέση του ισχυρού παίκτη της αγοράς που είναι σήμερα και του εύχεται κάθε επιτυχία για το μέλλον. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσορίζει επίσης τον κ. Μιχαηλίδη και του εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο ως CEO.

Μενού