Η Cablenet είναι o μοναδικός πλήρως ανεξάρτητος εναλλακτικός πάροχος τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο που προσφέρει υπηρεσίες Ευρυζωνικής Πρόσβασης, Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας, καθώς και υπηρεσία Τηλεόρασης μέσω καλωδιακής σύνδεσης.

Η Cablenet, έχει καταφέρει να κτίσει ένα μοναδικό δίκτυο τηλεπικοινωνιών. Το ιδιόκτητο Υβριδικό Οπτικο-Ομοαξονικό (Hybrid Fiber Coaxial ή HFC) δίκτυο που διαθέτει κατατάσσεται στην κατηγορία των Δικτύων Νέας Γενιάς (Next Generation Networks) και μπορεί να προσφέρει ταχύτητες ευρυζωνικής πρόσβασης μέχρι και 400M, ενώ υποστηρίζει ταυτόχρονα πολλαπλά τηλεοπτικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD).

Παρέχοντας πολύ υψηλές ταχύτητες σε πολύ προσιτές τιμές, η Cablenet προσφέρει το καλύτερο “value for money” στην αγορά της ευρυζωνικής πρόσβασης και των συνδυασμένων υπηρεσιών. Η Cablenet προσφέρει διάφορα πακέτα πολλαπλών υπηρεσιών: single-play (μόνο διαδίκτυο ή μόνο τηλεόραση), double-play ( διαδίκτυο και τηλεόραση) και triple-play (διαδίκτυο, τηλεόραση και τηλεφωνία). Για οικιακή χρήση, η Cablenet προσφέρει τη γρηγορότερη σύνδεση που υπήρξε ποτέ στην Κύπρο, διαδίκτυο με ταχύτητα μέχρι και 300Μ!

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η Cablenet προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί πάντοτε με γνώμονα τις ανάγκες όλων των επιπέδων επιχειρηματικών πελατών, είτε πρόκειται για μικρές, μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις. Η εταιρία προσφέρει ολοκληρωμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες διαδικτύου (συμμετρικές ή ασύμμετρες πάνω από οπτική ίνα, ομοαξονικό καλώδιο και xDSL τεχνολογίες), υπηρεσίες διασύνδεσης σημείων με κεντρικά γραφεία (Point-to-Point και Point-to-Multipoint), τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, υπηρεσίες Cloud και υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας.

Η Cablenet πρωτοπορεί  λόγω της εξελιγμένης τεχνολογικής υποδομής της, το εκπαιδευμένο προσωπικό της και την εισαγωγή καινοτόμων εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας στην Κυπριακή αγορά.

Η Cablenet διατηρεί σήμερα έξι ιδιόκτητα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών. Δύο από αυτά τα κέντρα βρίσκονται στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, ένα στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο. Οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από αυτά τα κέντρα για όλα τα οικιακά προϊόντα της εταιρίας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Cablenet είναι έτοιμο να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε αίτημα ή απορία μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης της εταιρίας στο 130 για οικιακά προϊόντα και στο 120 για εταιρικά προϊόντα.

Δείτε εδώ τα οικονομικά στοιχεία της Cablenet για το 2020.

Οι χρονολογίες σταθμοί στην ανάπτυξη της Cablenet

2003

H Cablenet αρχίζει τις εργασίες της  με σκοπό την παροχή καλωδιακής τηλεόρασης στην Κύπρο.

2006

(Αύγουστος): Η Cablenet εξαγοράζεται εξ’ ολοκλήρου από τον Όμιλο Εταιριών C.N. Shiacolas (CNS).

2007

Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο της επέκτασης του ιδιόκτητου δικτύου ομοαξονικών καλωδίων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

2007

(Δεκ 2007): Η Cablenet λανσάρει το προϊόν talk+surf+view, το πρώτο triple-play προϊόν στην τοπική αγορά, το οποίο συνδυάζει αναλογική τηλεόραση, σταθερή τηλεφωνία και πρόσβαση με ψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο μέσω μίας σύνδεσης.

2008

Από το 2008: Συνεχίζεται η επέκταση του καλωδιακού δικτύου της Cablenet. Στα μέσα του χρόνου η εταιρία πρωτοπορεί στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο προσφέροντας δραματικά αυξημένες ταχύτητες στο διαδίκτυο, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ σημαντικές επενδύσεις τόσο σε διεθνή χωρητικότητα όσο και στα εγχώρια δίκτυα. Από τότε, η Cablenet προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών υπηρεσιών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των οικιακών χρηστών, όσο και στις ανάγκες όλων των επιπέδων επιχειρηματικών πελατών συνδυάζοντας τρεις τεχνολογίες: οπτικές ίνες, ομοαξονικά καλώδια και τηλεφωνικά καλώδια μέσω DSL.

2010

(Δεκέμβριος): Πακέτο με ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέχρι και 20Μ, για 1ηφορά στην Κύπρο, μόνο από την Cablenet!

2011

(Μάρτιος): Η Cablenet για άλλη μια φορά εκπλήσσει τους λάτρεις των υψηλών ταχυτήτων Ίντερνετ με την εξαγγελία πακέτου υπηρεσιών ταχύτητας πρόσβασης Ίντερνετ μέχρι και 40Μ!

2012

(Απρίλιος): Η Cablenet ανοίγει το 2ο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών  στη Λευκωσία, το οποίο είναι το  4ο κέντρο της εταιρίας στη Κύπρο.

2012

(Ιούνιος): H Cablenet στηρίζει την Κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Χρυσός Χορηγός. Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων προσφέρονται από την Cablenet στο Συνεδριακό Κέντρο και στα γραφεία της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας.

2012

(Ιούλιος): Η Cablenet πρωτοπορεί για άλλη μια φορά προσφέροντας οικιακό πακέτο με πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητα μέχρι και 100Μ, το γρηγορότερο με διαφορά οικιακό πακέτο στην αγορά!

2013

(Σεπτέμβριος): Η Cablenet κατέχει το 16,2% της αγοράς ευρυζωνικών συνδέσεων, μια σημαντική αύξηση της τάξης του 1% συγκριτικά με το 4ο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο Σεπτεμβρίου 2013 του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) για την παρακολούθηση της Αγοράς Ευρυζωνικής Πρόσβασης.

2014

(Μάρτιος): H Cablenet ήρθε σε στρατηγική συμφωνία με την εταιρία GΟ plc με έδρα την Μάλτα για την πώληση 25% του μετοχικού κεφαλαίου της.

2014

(Σεπτέμβριος): Επικυρώνεται η στρατηγική συμφωνία με την GO plc μετά την απαραίτητη έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, η GO plc, ο πρώτος πάροχος quad play στην αγορά της Μάλτας, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 25% της Cablenet.

Μενού